Hagyatékok

Leírás

A gazdag néptánc hagyományú Nyárádszereda együttese, helyieket és környékbeli fiatalokat egyesít. Kezdetben a Bocskai Dalkar és a Nyárádszeredai Önkormányzat segítségével működő néptáncegyüttes 1997 óta viseli ezt a nevet. 2007-től újra szerveződött, irányítója, táncoktatója, koreográfusa Benő Barna Zsolt. A Bekecs Néptáncegyüttes nagy hangsúlyt fektet a helyi táncok és népszokások bemutatására, ugyanakkor más tájegységek táncait és szokásait is előszeretettel viszi színpadra. 2007 óta az együttesnek 4 saját nagyműsora született, emellett a tánckar bedolgozott színházi társulatok előadásaiban, ahol a hagyományos néptánc és a modern vagy kortárs táncstílusok is jelen voltak.

 

A Hagyatékok a Bekecs NTE legújabb autentikus folklór előadása, amelyből a nagyérdemű részleteket láthatott a Fölszállott a Páván, ahol az együttes a döntőig jutott és a Legjobb külföldi előadó különdíjjal tért haza.

 

Énekel: Diós Brigitta és Ritziu Ilka Krisztina.

 

Muzsikál Bartis Zoltán és zenekara.

 

Előadások - Spectacole


1. Măgherani: 8 octombrie, ora 19
2. Eremieni: 9 octombrie, ora 19
3. Păsăreni: 17 octombrie, ora 17
4. Vălenii: 17 octombrie, ora 20
5. Crăciunești: 18 octombrie, ora 19
6. Cluj Napoca: 30 octombrie, ora 19

Jelen weboldal a Bekecs Néptáncegyüttes jogos tulajdona. A Bekecs Néptáncegyüttes a Bekecs Táncegyesület égisze alatt muködik.

 

Copyright © 2015 Bekecs Néptáncegyüttes All rights reserved by Bekecs Táncegyesület.

 

Designed by Magyari Zsolt